Naken

”Naken” er en musikkvideo for trønder-trioen Hauk & Due. Låten er fra albumet Gamle flamma, som kom høsten 2014. De spiller “trøndersk viserock med skeiv presisjon og stor bravur.” Tekstene er skrevet av en gammel venn, forfatteren Asbjørn Stenmark, som også ba meg gjøre videoen.

Konseptet er enkelt: En gammel mann sitter i et rom; han ser tilbake på livet sitt, som flikker foran ham i bruddstykker. Han har opplevd alt, men én ting har alltid unnsluppet ham – kjærligheten.

Videoen er gjort som en vennetjeneste på et ikke-eksisterende budsjett. Filmet på et par timer i ett lite kjøkkenrom med to skuespillere, som hver fikk en flaske vin for jobben. Livet som flasher forbi den gamle mannen projiseres på veggen foran ham. Ingen handling, ingen hendelser, bare en serie bilder. Mesteparten av arbeidet lå i klippingen og etterarbeidet. Målet var å få mest mulig ut av en enklest mulig idé.

Filmmaterialet som projiseres er hentet fra Prelinger Archives, et rettighetsfritt filmarkiv på nettet.

x

x

Musikk
Hauk & Due: ”Naken”
Hauk & Due er Håvard Flatmo, Ola Gresseth, Anbjørn Viem og Håvard Eide
Melodi: Håvard Flatmo
Tekst: Asbjørn Stenmark
”Naken” er fra platen Gamle flamma (2014)
© 2014 Hauk & Duex

Video
Konsept, regi og klipp: Tom Løberg
Etter en idé av Asbjørn Stenmark og Tom Løberg
Med: Roald Granefjell, Vibeke Lie
Post-produksjon: Tom Chimichurri
Produsent: Tom Hovinbøle
Produksjon: Pastiche Films
Spilletid: 3min 54sek
2014 Pastiche Productions

Takk til Max Emanuelson for lån av kamera, Torgeir Kalvhagen for lysutstyr, Arild Sannes for lokale, og Marie Kristensen for vinglass. Takk til Maria Grønevet for utvist tålmodighet.