Premiére for FilmDans

Fredag 30. november er det premiére på kortfilm-trilogien «FilmDans», som jeg har regi på. Premiéren finner sted på Porsgrunn kino.

filmdans_heading

FilmDans er tre filmer som utforsker forholdet mellom ulike filmstiler og opptaksteknikker og dans/bevegelse. Tanken var å knytte spesifikke steder med en koreografi knyttet til situasjoner/ hendelser på disse stedene filmet med opptaksmedier og særlig formgitt med dette som utgangspunkt. «Lense Flare» ble filmet med overvåkningskameraer og RED-kamera i parkeringshuset på Down Town; «Preludé» ble filmet med mobilkameraer på Café Sitt Ned i Skien, og «Piknik på stranden» med 8mm smalfilm i stuen til scenograf Guro Dale.

Jeg stod bak filmkunstneriske konsepter foruten regi, og inviterte gjennom Vepz Media Grenland Dansekompani med meg til et samarbeid. Tine Fossmo/GD og Siri & Snelle Produksjoner stod for koreografi og det dansekunstneriske. FilmDans-prosjektet ble støttet av Sørnorsk Filmsenter, Fond for lyd og bilde og Norsk kulturråd.

Du kan lese mer om filmene her