Hornorkesterets CD endelig tilgjengelig

Jeg spiller av og på enstrengs-fiolin og gevir for polar-improv-ensemblet Hornorkesteret. Nå foreligger endelig ensemblets første CD-utgivelse, «Fjær og Jern».

Hornorkesteret er en samtidsmusikkgruppe som bruker instrumenter og oppfinnelser som bestrengede reinsdyrgevir, knokler, is, kaffetraktere, steiner og forskjellige typer tre sammen med vokal, fløyter, trommer og feltopptak til å skape en episk musikk som berører temaer som polarforskning, økologi, naturens sykliske krefter, dyriske drifter og det norske mentale og fysiske klima. Ved hjelp av resitasjon, sang, fri improvisasjon, støy, folkemusikk, droner, blues og til og med rock’n’roll, har de brakt musikken sin til konsertarenaer, kunstgallerier, teaterscener og studioinnspillinger med varierende besetning siden Jonas Qvale startet prosjektet i 1999.

«Fjær og Jern» er en samling av noen av Hornorkesterets beste innspillinger og en fin introduksjon til bandet. Platen inneholder stemningsmusikk spilt på reinsdyrgevir, feltopptak, coverlåter og noen fantastiske gjesteopptredener, inkludert et opptak av stemmen til selveste Fridtjof Nansen.

Medvirkende er: Jonas Qvale, Jan Krey, Torbjørn Benjaminsen, Mette Torvund, Mona Undisdatter, Jens Stegger Ledaal, Thomas Oxem, Tore Honoré Bøe (Origami Boe), Erlend Lien, Sigvat Brustad, Rune Fredriksen, Johannes de Gier, Tom Løberg, Stian Rødven Eide, Thomas Dunker, Magne Rudjord and guests Johannes Bergmark, Alan Courtis and Roberto Conlazo (Reynols), Joakim Solvang and Fridtjof Nansen.

“SnowSpirits and WindWalkers squealing through mouth and bone and throat and horn—a Lovely Haunt Cartoon!»
– David Tibet

«… som om WHEN’s «the black death» ferierer på nordkalotten!»
– Gylve Fenris Nagell

Les mer her – Hornorkesteret.no

Kjøp den her – looop.no