Prøvene igang for “Lille viking”

Prøvene er i full gang på «Lille viking» i Rådhussalen. Jeg er ikke mye involvert pga PIT, men de andre jobber på spreng for å få forestillingen ferdig til premieren under årets Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, som går av stabelen fra 23. juni.

Med «Lille Viking» bryter GF nå ny grunn. For første gang i teaterets over 30 år lange historie er ansvaret for en GF-forestilling gitt til noen som ikke er ansatt på teatret.

c

Forestillingen benytter seg av en rekke teknikker, fra klassisk figurteater til masker og skyggespill. Historien henter litt fra eventyrene, litt fra fra norrøn mytologi, men alt er bearbeidet med ganske løs penn. Dog vil publikum møte mange kjente karakterer, det hele bundet sammen av historien om den lille gutten som så gjerne vil bli viking og oppleve store eventyr. Ønsket går i oppfyllelse, men kanskje ikke helt som han hadde tenkt seg.

Les PDs omtale av forestillingen her